Elämää Suurperheessä

Elämää Suurperheessä

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Reissu takana

Se olis sit reissu takana, lasten eka kerta "ulkomailla" :D

Laivaan mentiin vähän viime tingassa, oli jonkun verran tota ruuhkaa Mannerheimintiellä ja melkein jokaisissa valoissakin seistiin..
Satamassa isäntä vetäs auton parkkiin ja lähti viemään Nean kanssa auton avaimia parkkeerauspalvelun miehelle, mä jäin poikien kanssa autolle tyhjentään tavaroita.
Pekko veti sikeitä, vähän avas silmiään kun nostin vaunuihin mut nukahti sit onneks uudelleen, heräs kyllä kun päästiin hyttiin.
Hytissä nappasin pojan rintareppuun ja lähettiin käymään kannella, pitäähän se aina päästä katsoon kun laiva lähtee satamasta :)

Helsingissä paisto aurinko, kotonahan tuli vettä kun saavista kaataen kun lähdettiin, ja kannella häikäs, niin ja tuuli niin että meinas lakit lähtee päästäSisätiloissa oli sit kivempi katella merelle, kun ei tuullu :D Tässäpä minä ja eläväiseni <3


Maisemaa :)


Leikkipaikalla oli lasten mielestä kiva heponen
Veikka;


Nea myös;


Ja Pekollakin oli niin hauskaa että ihan nauratti


Ilta oltiin ja mentiin ja kymmenen jäljestä käytiin iltapalalla ja siitä sitten hyttiin, ikkunasta bongailtiin muita laivoja ja ipanathan oli ihan tohkeissaan kun saivat nukkua yläsängyissä, kiitos ystäväiselle, niin nyt tiedän että laivalla on mahdollisuus saada korkeat reunukset yläsänkyihin :D
Veikka nukahti aika nopsasti, Nea kuukuili pitkälle yöhön, mutta nukahti hänkin sit kun maltto olla aloillansa ja laittaa silmät kiinni.
Itellä meinas iskeä merisairaus, teki sen verran pahaa se aallokko mikä merellä oli, huh.. Pienimmälläkin tais ottaa masun pohjasta, ainakin äänestä päätellen :D

Ihmekkös tuo sit olikaan että vähän aallot tuntu, kun meidän hytti oli kolmas keulasta päin, kannella 4, eli alin kansi missä on A-luokan hyttejä ;)

Sunnuntai-aamuna heräiltiin pari tuntia ennen satamaan saapumista ja aamupalalle lähtiessa otettiin kaikki tarpeellinen mukaan, ettei tarvinnut enään palata hytille, hissiä kun tuolla laivalla ei meinannu saada sitten millään, laiskoja aikuisia ihmisiä koko laiva täynnä,, oli kiva odotella vaunujen kanssa ja sit kun ne aikuiset ihmiset oikeesti kiilas koko ajan edelle :/
Aika monesti me rattaita kannettiinkin sitten rappuja pitkin kun alko hermo käryään hissijonossa..

Ja on muuten jännä homma, että ihmisillä on aina kauhee kiire, ensin kiirehditään laivaan ja sit kiirehditään sieltä ulos..

Aamupalan jälkeen tosiaan ipanat meni hetkeks pallomereen loikkiin ja mä ehdin pienimmän ruokkiin siinä ikkunalla istuskellessa :)
Kävi muuten ihan kivan näppärästi tuo pienimmän ruokkiminen, kun ei ole vielä pullolapsi :)

Laivasta mentiin ulos kun se suurin ryysis oli menny ja lähdettiin käveleen kohti vanha kaupunkia.
Veikallahan oli rattaat mukana, ettei tarvinnu koko matkaa kuunnella et "mä en jaksa kävellä".. No, kun tämä vinkumis mahdollisuus oli poissuljettu, niin jätkähän vikisi sit "koska me ollaan perillä" ja "mä haluan kävellä".. Niin, jos se oli tullu käveleen, olis varmaan juossu taas jonkun fillarin alle, siellä kun porukka menee ihan kiitettävää tahtia niillä pyörillä, omilla kaistoillaan joo siinä kävelytien vieressä, mutta Veikan tuntien se olis varmaan loikannu alle, joten ihan turvallisuussyistäkin poika istu matkarattaissa. Nea jakso kävellä hyvin, ei vinkunu kyllä kertaakaan että väsyttäis tai muutakaan :)

Tulipahan kierrettyä pieniä putiikkeja ja käytyä katukahvilassa yms. tykkäsin.
Tylsäähän se toki lapsille on, että kierrellään vaan kaupungilla, mutta olihan se niillekkin elämys omalla tavallaan ja kuulemma oli kivaakin :)
Siellä kahvilassa oli huvittavaa, kun Veikka tuli valkkaan itselleen smoothieta, niin sit sille myyjälle englanniks sanoin mitä otan, niin poika oli silmät suurina vieressä "Äiti miksä puhut tota kieltä?!" :D

Laivaan palattiin hyvissä ajoin takasin ja sit taas oltiin ja mentiin ja tehtiin ostoksia. Puffettiin mentiin 19.30 paikallista aikaa ja vaikka mä olin Pekonkin syöttäny just ennen sinne menoa, niin hänpä päätti että äitin ei tarvi syödä.. Ehdin lautaseni hakeen nenän eteen kun herra alotti mekastuksen, hetkeks sain huijattua tutilla, oli just nukahtamassa syliin, kun Veikka kiljas jotain ja taas alko parku..
Porukka alko jo mulkoileen muista pöydistä, mutta niin ne mulkoili sittenkin kun poika hiljeni, vaan enpä jaksa uskoa että ketään häiritti, kun ei kukaan nähnykkään mitään ;) Ja jos häiritti, niin samalla tavallahan ne vauvatkin syö kun aikuisetkin.

Ruuan jälkeen käytiin hakemassa muksuille tatuoinnit, pomppivat hetken vielä pomppulinnassa ja sit pakotti jo jalkoja niin paljon et oli päästävä hyttiin lepäämään. Nealla kävi vaan ikävästi sen tatuoinnin kanssa, se rullautu nimittäin pois vaikka olikin kuivunu hyvin :( Harmi, mutta minkäs teet..

Nea lähti vielä iskän kanssa käymään tax freessä ja mä jäin poikien kansa laitaan sänkyjä valmiiks, Veikka kävi ennätysnopeesti hammaspesulla, sillä kun oli kiire yläsänkyyn :D Sieltä se sit bongaili majakoita :)

Pekkokin innostu oikein jutteleen ilosesti kun heräs, kyllä äitillä tais silmänurkkakin vähän kostua, kun toinen tuijotti suurilla sinisillä silmillä suoraan silmiin, hymy korvissa ja ilosen kimakalla äänellä "höö!" "Höö!!" :D <3 <3
Ihana <3

Laiva ei keikuttanu onneks tällä kertaa ihan niin paljoa kun mennessä, aamuyöllä kuulemma oli keikkunu, mutta ei mulla ole semmosesta tietookaan :D
Aamulla oli taas herätys pari tuntia ennen satamaa, laiteltiin kamppeita kasaan ja aamupalalle, aamupalan jälkeen vielä pienimmän syöttö hytissä ja sit alettiinkin oleen helsingissä.

Voi helkkari sitä ihmisten määrää siinä terminaalissa ja oikeesti, kun ne kiilaa ihan surutta vaikka näkee vaunut edessään! Ä-R-S-Y-T-T-Ä-V-Ä-Ä...

Haettiin auton avain ja maksettiin parkkipalvelu, ei muuta kun autoa pakkaamaan.. Ja sit lähdettiin vielä korkeesaaressa käymään, ihan kun ei olis jo tarpeeks kävelty :D

Eihän meillä tietenkää ollu aurinkorasvaakaan mukana, lapset vältti palamisen kun niillä on jo hyvä "pohjaväri" mutta minä ja isäntä ollaanki sit punasia. Huh, kyllä on kipeetä tehny tän päivää molemmilla tuolla niska-hartia- seudulla.. Mutta kai se tästä ;)

Oli kaikinpuolin kiva reissu ja tänään onkin sit ollu kintut jumissa :D

3 kommenttia:

 1. Voi kun kuulosti kivalta reissulta :)

  VastaaPoista
 2. Ruotsin reissu kuuluu kesään :)

  VastaaPoista
 3. Totta! :) Kyllä se kuuluu, tosin varmasti on sit mukavampaa kun lapset isompia, luvattiin että sit kun ovat isompia niin mennään sinne huvipuistoon mikä näky satamasta :) Saas nähdä muistavatko ;D

  Kyllä toi tukholma on semmonen paikka että sinne olis ihana mennä kesällä ihan kahdestaan, ajattomasti kierteleen niitä ihania pikku puoteja, niin ettei tarvis miettiä säheltääkö joku mukuloista jotain jossain koko ajan :)

  VastaaPoista